Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul Cioloş – INSCOP

Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul condus de Dacian Cioloş şi 37,2% doresc un Executiv tehnocrat şi după alegeri, relevă un sondaj INSCOP.
Economica.net - vin, 18 dec. 2015, 07:39
Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul Cioloş - INSCOP

Sondajul arată că 40,8% dintre respondenţi au încredere în Guvernul Cioloş, în timp ce 35,3% spun că nu au încredere în acest Executiv. 23,8% au răspuns nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare. În plus, 50,5% dintre români declară că preferă un Guvern de tehnocraţi pentru că aduce mai multă competenţă, în timp ce 32,1% spun că e de preferat un Executiv politic. 17,4% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 37,2% dintre respondenţi ar dori un guvern de tehnocraţi şi după alegeri, în timp ce 34% ar prefera un guvern politic după alegeri, iar procentul nonrăspunsurilor este de 28,8%.

Cercetarea mai relevă că 36,9% dintre români cred că Guvernul Cioloş va face reforme importante cât se va afla la conducere, iar 34,8% sunt de părere că nu va reuşi să facă reforme semnificative şi 28,4% nu ştiu sau nu răspund.

37,4% dintre cei chestionaţi consideră că Guvernul Cioloş că nu este alcătuit numai din specialişti în domeniile lor, iar 31,6% susţin că este format numai din specialişti în domeniile lor, în timp ce procentul celor care nu ştiu sau nu răspund este de 31%.

Conform barometrului, 34,6% dintre respondenţi cred că Guvernul Cioloş va fi mai bun ca Guvernul Ponta, 34,3% că nu va fi mai bun, iar 31,1% nu ştiu sau nu răspund.

54,2% dintre români consideră că în urma protestelor de stradă Guvernul Ponta trebuia să îşi dea demisia, iar 36,7% sunt de părere că nu trebuia să demisioneze. Procentul nonrăspunsurilor este de 9,1%.

‘Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România’ a fost realizat de INSCOP Research la comanda ‘Adevărul’ în perioada 26 noiembrie-2 decembrie.

Volumul eşantionului a fost de 1.071 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani, scrie Agerpres.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un total de 89 de localităţi – oraşe, comune, sate. Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.

 

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...