1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

LeasePlan România a avut în primele 9 luni afaceri de 28,5 milioane euro, în creştere cu 30%

LeasePlan România a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 28,5 milioane euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a investit 37 milioane euro în achiziţia de autovehicule, a declarat directorul general al companiei de leasing operaţional, Bogdan Apahidean.

25 oct, 2012 | Mediafax

Portofoliul companiei a crescut în primele nouă luni cu 40%, la 70,6 milioane euro.

LeasePlan a ajuns la o flotă de 7.065 de autovehicule administrate, cu 18% mai multe faţă de septembrie 2011, având cea mai mare flotă proprie, de 6.570 autohehicule, potrivit datelor prezentate de Apahidean într-o conferinţă de presă. Dintre acestea, 495 de autovehicule beneficiază doar de servicii de management de flotă. Apahidean a spus că la cinci ani de la lansarea activităţii compania a ajuns lider de piaţă în România pe segmentul serviciilor de management de flote.

Firma îşi menţine obiectivul de a ajunge până la finele anului la o flotă de 7.400 de autovehicule, în creştere cu 18% faţă de anul trecut, şi mizează pe creşterea cifrei de afaceri cu 25%, la aproximativ 40 milioane euro.

"Pentru anul următor, ne propunem să creştem flota auto cu 13%, la 8.400 de autovehicule, şi să ajungem la o cifră de afaceri spre 50 milioane de euro. Pe termen mediu şi lung, la nivelul anului 2015 vrem să depăşim 10.000 de autovehicule administrate", a spus Apahidean.

Vehiculele comerciale, de sub 3,5 tone, au o podere de 20%-22% în portofoliul companiei, restul revenind autoturismelor, dintre care marca Dacia are cea mai mare cotă, de 25%-30%.

Companiile multinaţionale medii şi mari reprezintă peste 95% dintre clienţii firmei, cu o medie de 40 autovehicule fiecare.

"Firmele româneşti, chiar dacă au parcuri mari, consideră că ştiu să facă de toate, şi nu au apelat la leasingul operaţional la scara la care au făcut-o multinaţionalele, şi cu atât mai puţin entităţile statului", a afirmat Apahidean.

El a arătat că durata medie a contractelor este de 40-42 de luni, însă pe perioada crizei unii clienţi au solicitat creşterea numărului de luni pentru a se diminua rata pe care o au de plătit.

În ceea ce priveşte comportamentul de plată al clienţilor, LeasePlan a înregistrat "ceva probleme" la nivelul anului 2009, însă de atunci nu a avut probleme majore la plata clienţilor, majoritatea acestora fiind companii multinaţionale.

Compania deţine un portofoliu de peste 170 de firme, din diverse sectoare, ajungând la o cotă de piaţă în prezent de 17%.

LeasePlan este o companie din domeniul serviciilor de management de flote, înregistrată în Olanda şi cu activităţi în 30 de ţări, având peste 6.000 de angajaţi. Acţionarii acesteia sunt grupul Volkswagen şi Fleet Investments, companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO