1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

MedLife nu va reduce salariile nete pentru angajaţi

MedLife nu va reduce salariile nete, ca urmare a transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

15 noi, 2017 | Agerpres

'În acest moment nu au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare şi nu putem avea o imagine completă asupra impactului veniturilor angajaţilor MedLife. Dacă se menţin normele de aplicare în forma în care au fost discutate, din simulările noastre şi ale firmelor de consultanţă financiară cu care lucrăm nu vor exista scăderi salariale. Prin urmare, anunţăm că vom lua măsurile necesare pentru a menţine salariile angajaţilor noştri cel puţin la nivelul actual', a declarat Mihai Marcu, director general MedLife.

Conform comunicatului, MedLife are în acest moment aproximativ 5.800 de angajaţi şi colaboratori. Dacă toate condiţiile vor fi îndeplinite şi Consiliul Concurenţei va autoriza tranzacţia Polisano, compania va ajunge la un total de 6.300 de angajaţi şi colaboratori.

'În calitate de cel mai mare angajator din sectorul medical privat, credem că este important să transmitem un mesaj de susţinere şi motivare a angajaţilor. Suntem responsabili de locurile de muncă a circa 5.800 de români, 35 la sută dintre ei fiind exclusiv medici; vrem să le dăm acestora predictibilitate şi siguranţă. Mulţi dintre ei au cheltuieli şi credite angajate şi credem că au nevoie de susţinerea noastră fermă', a mai spus Mihai Marcu.

Potrivit acestuia, 'implementarea unor măsuri fiscale, de o asemenea amploare şi într-un timp atât de scurt, nu este benefică pentru climatul de business'.

'Sperăm ca şi Guvernul să-şi schimbe radical retorica faţă de partenerii cruciali pentru economie, precum investitori străini, companiile multinaţionale şi instituţiile bancare, dar şi pentru companiile româneşti. Credem că este imperios necesar ca şi Guvernul să îşi asume ca după aplicarea acestor măsuri nu vor mai exista modificări la Codul Fiscal până la finele mandatului curent', a încheiat Mihai Marcu.

Guvernul a adoptat, miercuri, 8 noiembrie, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind legată de transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO