1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Piaţa asigurărilor de viaţă va stagna în acest an sau va creşte cu până la 2%

Piaţa asigurărilor de viaţă va stagna în acest an sau va creşte uşor, cu 2%, rezultat care depinde în mare măsură de calitatea şi performanţelor echipelor de vânzări ale companiilor, estimează asigurătorii.

28 ian, 2013 | Mediafax

"Pentru 2013 mă menţin pe un optimism moderat, respectiv o creştere puţin peste avansul PIB-ului, adică 2%. Nu mă aştept la schimbări dramatice în evoluţia pieţei asigurărilor de viaţă comparativ cu 2012. În cazul BCR Asigurări de Viaţă, bugetul prevede o creştere peste nivelul pieţei", a declarat preşedintele Directoratului companiei, Florina Vizinteanu, la un eveniment pe teme de specialitate.

Prezent la eveniment, directorul de asigurări de viaţă al Generali România, Ovidiu Racoveanu, a spus că 2013 va un an foarte dificil pentru acest segment de piaţă, ale cărui subscrieri vor stagna.

"Generali şi-a bugetat o creştere importantă pentru 2013, care va veni din partea forţei de vânzări. La nivelul pieţei, viitorul şi evoluţia subscrierilor în 2013 vor depinde foarte mult de consultanţi, de calitatea şi performanţele acestora", a afirmat Racoveanu.

Reprezentanţii Asirom, unul dintre primii cinci jucători din domeniul asigurărilor de viaţă, au declarat că anul trecut compania s-a concentra pe segmentul asigurărilor non-auto, strategie care a condus la un avans al primelor peste nivelul pieţei.

"Asirom a încheiat pe plus în acest domeniu, cu un avans peste cel al pieţei. Practic, am reuşit să stabilizăm portofoliul şi am înregistrat intrări de noi clienţi. Creşterea a fost susţinută de lansarea de noi produse şi înnoirea celor existente. Sperăm ca efectele aplicării strategiei să fie vizibile şi în 2013. La nivelul pieţei avem pentru acest an un optimism moderat. Acest segment de piaţă depinde de dinamica PIB-ului şi nivelul de trai, la care se adaugă şi evoluţia sectorului bancar, una modestă în acest an", a spus şeful companiei, Mariana Diaconescu.

În primele nouă luni ale anului 2012, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 1,43%, la 6,17 miliarde de lei, susţinută de majorarea subscrierilor din asigurări generale cu 1,74%, la 4,87 miliarde de lei.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, a cărui pondere în total se situează la circa 20%, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde de lei, în urcare cu 0,3% faţă de primele trei trimestre ale anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO